Forside

Fra Berg Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Glück Auf!

Velkommen til den nye Berg-Wikien - Det store digitale dataarkivet til Bergstuderendes Forening. Med tiden også kanskje BSF sitt leksikon?

Den er relativt ny, men håper å kunne vokse seg stor og god med tiden etterhvert som frivillige, både eldre og nye Bergfolk tar den i bruk..

Hovedsponsor

På den 23. januar 2023 ble en milepæl for både Okea og Bergstuderenes Forening, da Okea ble utnevnt som hovedsponsor for studentorganisasjonen. Dette er en stor anerkjennelse for begge parter, ettersom det representerer en felles forståelse for betydningen av utdanning og bærekraftig utvikling innen energisektoren. Okea er en norsk olje- og gassprodusent som i de senere årene har lagt økt vekt på bærekraft og innovasjon i sin forretningsstrategi. Ved å samarbeide med en industripartner som Okea, får studentene verdifull innsikt i industriens utfordringer og muligheter, samt tilgang til ressurser og nettverk som kan hjelpe dem i deres akademiske og profesjonelle karrierer.

Alan Krill

Alan George Krill er en anerkjent amerikansk geologiprofessor og TV-personlighet, kjent for sin karisma, pedagogiske evner og kjekke utseende. Han gikk av med pensjon fra NTNU i 2023.

Krill er en ledende ekspert innen geologi og har bidratt til feltet med banebrytende forskning og innovative tilnærminger. Han har også fungert som foredragsholder og gjesteprofessor ved universiteter over hele verden.

Som TV-personlighet har Krill engasjert et bredt publikum med sin formidling av geologiske konsepter. Dette har økt interessen for geologi og petroleumsfag og inspirert en ny generasjon unge forskere.

Ved NTNU har Krill vært en populær og inspirerende mentor for sine studenter, takket være hans sjarm, humor, tilgjengelighet og imponerende utseende. Han er ansett som en "gigachad" person, og

Mange unge geologistudenter ser opp til ham og ønsker å følge i hans fotspor. Argumenterbart regnes han som den beste professoren ved NTNU.

Selv om han gikk av med pensjon i 2023, vil hans arv ved NTNU og innen geologiens verden leve videre gjennom generasjoner av geologer og energifagfolk som han har inspirert og veiledet.

Immatrikuleringsfest

Bergstuderendes Immatrikuleringsfest, også kjent som Immballet eller Immfesten, er en tradisjonsrik og storslått ball som arrangeres for alle studenter innen bergstud ved NTNU. Dette arrangementet har en lang historie og er kjent for sine fargerike og festlige tradisjoner.

Student galla

På Immatrikuleringsfesten er studentene forpliktet til å kle seg i enten finklær, som dress eller kjole, eller i den tradisjonelle bergdrakten. Dette bidrar til en formell og elegant atmosfære på arrangementet.

Tradisjoner

En av de mest kjente tradisjonene under Immatrikuleringsfesten er skålingen mellom de ulike studentgruppene. Denne skålingen går ut på at yngre studenter skåler for de eldre studentene. For eksempel vil førsteårsstudentene skåle for andreårsstudentene, og deretter er det andreårsstudentenes tur til å skåle tilbake. Etter hver skål er det forventet at man drikker minst en fjerdedel av drikken sin. Denne tradisjonen gjelder også mellom styret og de ulike trinnene, samt mellom ulike grupper som BK-Berg og Kjelleren. En annen eldgammel tradisjon knyttet til Immatrikuleringsfesten er at bergstudenter, være de bergmend eller bergquinder, må ta av buksene når de går opp på scenen. Dette skaper en humoristisk og minneverdig stemning under arrangementet.

En bergmand har mang en tanke der han sitter å hakker i bjerget. Kanskje han har kunnskap i hjertet han ønsker å dele med andre i dette arkivet?

Hva? Kan jeg bidra?

Det kan du. Bare trykk på "Rediger" øverst på siden, så er du igang! Konto er ikke påkrevd, men du kan registrere en om du virkelig ønsker.

Hvem som helst kan bidra. Oppbygningen er den samme som du finner i dokumentbehandlere som Word og OpenOffice. Altså - til og med Johan kan klare det!

Noen få kategorier er tatt med under, men mer struktur vil komme etterhvert som vi får mange nok sider.

Styret og stell

Sanger og viser

Eksterne lenker